Uutiset 31. maaliskuuta 2017

Näitä asioita ajamme: palkansaajien ajankohtaiset EU-hankkeetMitä on tehtävä, jotta Suomessa ja EU:ssa voidaan hyvin? Kuinka taataan työvoiman osaaminen ja hyvinvointi?  


FinUnions listaa palkansaajien kannalta tärkeimmät, kestävään talouskasvuun tähtäävät EU-aloitteet julkaisussaan ”Palkansaajien ajankohtaiset EU-hankkeet”. 


Tutustu hankkeisiin ja julkaisuun nettisivullamme: 

http://finunions.org/files/322/Palkansaajien_ajankohtaiset_EU-hankkeet.pdf

 


 


Brexitin syihin puuttuminen nyt EU:n tärkein tehtävä


FinUnionsin johtaja Aleksi Kuusiston mukaan tällä hetkellä EU:ssa tärkeintä on torjua unionin hajoaminen. On puututtava Brexitin ja populismin perimmäisiin syihin.


”Brexit oli pitkälti reaktio globalisaation haittapuolia vastaan”, Kuusisto toteaa. ”On kestämätöntä, että EU:n kansalainen voi menettää työpaikkansa siksi, että toisesta maasta lähetetylle työntekijälle saa maksaa alhaisempaa palkkaa. Tai siksi, että EU:hun saa tuoda tuotteita, jotka ovat halpoja sen vuoksi, että niiden valmistaja on saanut massiivisia, EU:ssa kiellettyjä valtiontukia.”


Britannia antaa tänään virallisen eroilmoituksensa. Eroneuvotteluissa on Kuusiston mielestä tavoiteltava mahdollisimman tiiviitä suhteita: ”EU ja Britannia tarvitsevat toisiaan. Britannialle ei kuitenkaan pidä tehdä sellaisia myönnytyksiä, jotka murentavat EU:n yhtenäisyyttä.”


Jatkossa EU:n on edistettävä kestävää talouskasvua, jotta estetään populististen EU-erovaatimusten menestys muissa maissa.


Facebook  Twitter